Home Mogelijkheden Over Contact
Hoewel we het huisartsenvak nog steeds leuk vinden, hebben we beiden vanaf het begin gezocht hoe we het extra leuk konden maken én houden. Door opleidingspraktijk te worden,  afwisselend docent te zijn aan de huisartsenopleiding van het VUmc, door een tijdje bestuurswerk te doen of je weer meer op het eigen praktijkmanagement te storten blijven er uitdagingen. De in 2015 afgeronde opleiding tot kaderarts supervisie & coaching voegt weer een interessante bouwsteen toe.
.
Wie zijn wij?
van den Berg & Koelma supervisie & coaching
© van den Berg & Koelma 2017
Erik Koelma Ik studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.  Als kind wist ik al dat ik arts wilde worden. Het was dus geen verrassing toen ik geneeskunde ging studeren. Ik had daarbij als snel in de gaten dat de huisartsgeneeskunde mij het meeste trok, een combinatie van vele specialismen met een sterk focus op communicatie. Een ander belangrijk aspect hierbij is het coachende karakter wat ik als huisarts toepas in de dagelijkse praktijk. In 2002 ben ik opleider geworden om huisartsen in opleiding te coachen in het aanleren van het vak. Van 2007 tot 2015 ben ik daarbij docent geweest aan de Huisartsopleiding van het VUmc in Amsterdam. De laatste jaren kriebelde het om meer met het coachen te gaan doen. Daarom ben ik in 2012 gestart met de NHG kaderopleiding supervisie en coaching, een opleiding specifiek voor artsen.
Arjo van den Berg Ik studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam geneeskunde en twijfelde kort tussen psychiater en huisarts. Het werd huisarts, omdat ik mij het liefst breed oriënteer.. Mensen en hun (diepere) beweegredenen intrigeren mij zeer. In 1999 startte ik een eigen huisartspraktijk samen met mijn partner Erik Koelma. Daarnaast werk ik als docent aan de huisartsenopleiding van het VUmc in Amsterdam en zijn we zelf ook opleiders. Verder ben ik in het verleden bestuurlijk actief geweest als o.a. vice voorzitter van de LHV Kring Midden Nederland en voorzitter van de regionale huisartsen vereniging. In de huisartspraktijk voer ik geregeld langere gesprekken met patiënten, maar ervaar dat toch als te kortstondig om bij belangrijke problemen echt verder te komen, terwijl de stap naar de psycholoog voor veel mensen groot blijkt. Zelf heb ik aan de groepssupervisie tijdens mijn huisartsenopleiding veel gehad en ook later heeft individuele supervisie mij verder geholpen. Mede daarom besloot ik de aanvullende kaderopleiding tot supervisor en coach te volgen.
Over